Αναρωτιέστε και εσείς γιατί το παιδί σας αγαπάει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα;

Ερωτήσεις όπως “έχει ταλέντο” ή “θα γίνει μουσικός” είναι συνηθισμένες και μεγαλώνοντας προβληματίζουν τους γονείς…

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε τους λόγους που τα παιδιά σας ενθουσιάζονται τόσο πολύ με την μουσική:

  1. Η μουσική είναι τέχνη, μέσα από την οποία μπορεί να εκφραστεί το κάθε παιδί και να δημιουργήσει κάτι όμορφο. Δεν προσπαθεί απλά να λύσει ένα πρόβλημα, όπως στο σχολείο, αλλά προσπαθεί να συνθέσει έναν όμορφο ήχο.
  2. Αναπτύσσει ισχυρές φιλίες και δεσμούς. Μέσα στο ωδείο το παιδί σας αισθάνεται πολύ ζεστά και οικογενειακά, κάνοντας φίλους που συμμετέχουν όλοι μαζί στην μουσική δημιουργία. Οι χορωδίες και τα μουσικά σύνολα είναι από τις λίγες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας να δεθούν συναισθηματικά και εγκεφαλικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.
  3. Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που κάνουν μουσική έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα του σχολείου, καθώς η μουσική τα βοηθά να συγκεντρώνονται και να σκέφτονται πιο αποτελεσματικά. Μαθήματα όπως μαθηματικά, λογοτεχνία, γλώσσα είναι συνδεδεμένα με την μουσική εκπαίδευση, αφού λειτουργεί συμπληρωματικά και υποστηρικτικά η μουσική σκέψη.

    +1 Μυαλό και συναίσθημα ενώνονται με έναν μαγικό τρόπο κατά την μουσική εκτέλεση ή ακρόαση και αυτό ακριβώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά σας σε κάθε τους συναυλία. Η χαρά της δημιουργίας, η ενασχόληση με κάτι τόσο όμορφο, η εκτέλεση της μουσικής και η αναπαραγωγή του ήχου ενθουσιάζουν πάντα μικρούς και μεγάλους!

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει πώς θα περάσει τον ελεύθερο χρόνο του και εσείς απολαύστε τις μουσικές δημιουργίες και συνθέσεις των παιδιών σας, γιατί φέτος… ο ελεύθερος χρόνος του παιδιού σας θα γεμίσει με μουσική!