Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών

  • Θεωρία της Μουσικής 3 έτη
  • Αρμονία 2- 4 έτη
  • Αντίστιξη 2 έτη
  • Φυγή 2 έτη
  • Σύνθεση 5 έτη
  • Προετοιμασία για Μουσικολογία

Τα θεωρητικά της μουσικής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τις στοιχειώδεις μουσικές βάσεις, που τον βοηθούν τόσο στην εκτέλεση του μουσικού οργάνου όσο και στο να κατανοήσει συνολικά  τη μουσική ως ακροατής.

Στο Ωδείο μας, ο μουσικός μπορεί να αποκτήσει τις βασικές θεωρητικές γνώσεις, με παράλληλη παροχή μαθημάτων, όπως ιστορία της μουσικής, μορφολογία, οργανογνωσία. Ενώ, μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση ακόμα και του ανώτατου ωδειακού διπλώματος θεωρητικών, αναγνωρισμένο από το κράτος.

Στη σχολή Ανώτερων Θεωρητικών, υπάρχει και ειδικό τμήμα προετοιμασίας μαθητών για εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές μουσικολογίας. Τα έτη σπουδών διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο του υποψηφίου φοιτητή. Το ωδείο μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα τεράστια ποσοστά επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Σχολή Πιάνου

11-12 έτη σπουδών

Το πιάνο θεωρείται από πολλούς ο βασιλιάς των οργάνων. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές όργανο και ταυτόχρονα είναι πλούσιο ηχητικά και οπτικά. Ακόμα, είναι το όργανο που συνδυάζει δύο πτυχές: ένα βιρτουόζικο σολιστικό χαρακτήρα, αλλά και έναν διακριτικό συνοδευτικό ρόλο.

Έχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο, που καλύπτει τουλάχιστον 3 αιώνες συνθετικού έργου.Το πιάνο είναι απαραίτητο όργανο για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με οποιοδήποτε όργανο και τομείς θεωρητικών.

Στο ωδείο μας, έχουμε εξασφαλίσει αρκετές αίθουσες με πιάνο, παρέχοντας τη διευκόλυνση για τους σπουδαστές μας να μπορούν να εξασκούνται σε καθημερινό επίπεδο.

 

Σχολή Κιθάρας

7-10 έτη σπουδών

Η κιθάρα είναι ένα πολύ δημοφιλές όργανο για όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για ένα πολυφωνικό όργανο, που συνδυάζει μελωδία και αρμονία, τόσο σε απλά κομμάτια όσο και σε υψηλού επιπέδου έργα.

Στην τεχνική της κιθάρας, πρέπει να μπουν από την αρχή οι σωστές βάσεις, ώστε ο μαθητής να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα μεγαλύτερα επίπεδα. Έχει μια μεγάλη γκάμα έργων, τόσο κλασσικά, όσο και μοντέρνα.

Εξάλλου, είναι το όργανο που υπήρξε από την εποχή της αρχαιότητας. Στο ωδείο μας, κάθε χρόνο υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες, από μικρές ηλικίες μέχρι ενήλικες, που μαθαίνουν να παίζουν με ιδιαίτερο ζήλο και συμμετέχουν στις μαθητικές μας συναυλίες, αλλά και σε σύνολα κιθάρας.

 

Σχολή Εγχόρδων

11-12 έτη σπουδών

Η οικογένεια του βιολιού αποτελείται από τα 4 μουσικά όργανα: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο. Το κάθε όργανο μπορεί να αναπτύξει το δικό του σολιστικό ρόλο, αλλά και ως σύνολο σε κουαρτέτο εγχόρδων το κάθε όργανο έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο.

Έχουν και τα 4 όργανα πλούσιο ρεπερτόριο και σπουδές αναγνωρισμένες από το κράτος. Η βιόλα διδάσκεται ως υποχρεωτικό όργανο για τους βιολιστές που είναι σε επίπεδο πτυχίου ή διπλώματος, αλλά είναι και ένα αυτόνομο αναγνωρισμένο όργανο.

Στο Ωδείο μας, παρέχεται ως δώρο το πρώτο σας βιολί! Η τάξη του βιολιού αναδεικνύεται σε μεγάλη και δυναμική μουσική παρουσία του ωδείου μας, όπου οι μικροί μας βιολιστές είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενοι.

 

Σχολή Ξύλινων Πνευστών

7-10 έτη σπουδών

Ο ζεστός ήχος του κλαρινέτου και το ξεχωριστό ηχόχρωμα του φλάουτου, κατατάσσουν τα δύο αυτά όργανα στα δημοφιλέστερα ενός ωδείου.

Στο Νέο Ωδείο Έδεσσας, δώσαμε την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους εκτελεστές πνευστών όχι μόνο να συμμετέχουν στις μαθητικές συναυλίες, αλλά να δημιουργούν σύνολα, από ντουέτα μέχρι και τη μουσική συνύπαρξη όλης της τάξης.

Ακόμα, αξιοσημείωτα είναι τα πτυχία και τα διπλώματα που αποκτήθηκαν από τους συγκεκριμένους μαθητές, καθώς και οι πολλές επιτυχίες και το πάθος των σπουδαστών μας για δημιουργία.

 

Σχολή Χάλκινων Πνευστών

7-10 έτη σπουδών

Τα χάλκινα πνευστά έχουν ιδιαίτερο ηχόχρωμα, που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά σε συμφωνικές ορχήστρες. Τα πιο συνηθισμένα χάλκινα όργανα που διδάσκονται είναι η τρομπέτα, το τρομπόνι και το κόρνο.

Λόγω του μεγάλου όγκου των συγκεκριμένων οργάνων, οι μικροί μαθητές ξεκινούν από την εκμάθηση φλογέρας και μετά ξεκινούν την επίσημη φοίτηση στη σχολή των χάλκινων πνευστών.

 

Σχολή Κρουστών

7-10 έτη σπουδών

Η σχολή κρουστών είναι μια πολυπληθής σχολή, χάρις στην ποικιλία των οργάνων που διαθέτει. Υπάρχουν τα κρουστά που παράγουν κρότο (άτονα) και τα κρουστά που παράγουν νότες (τονικά).

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα κρουστών, οι μαθητές μας διδάσκονται το μάθημα τους, ενώ μπορούν να κάνουν εξάσκηση και μελέτη όλες τις ώρες.

 

Δηλώστε συμμετοχή


253