Το μοντέρνο τμήμα αποτελείται από τους εξής τομείς: Αρχές Φωνητικής, Πλήκτρα, Ηλεκτρική κιθάρα, Ηλεκτρικό μπάσο, Ντραμς και Σαξόφωνο. Τα συγκεκριμένα μαθήματα έχουν 5 βασικά επίπεδα σπουδών.

Αρχές Φωνητικής

Στο τμήμα της φωνητικής διδάσκονται οι βασικές αρχές φωνητικής, σε συνδυασμό με φωνητικές ασκήσεις που οδηγούν τον σπουδαστή στο να καλλιεργήσει τη φωνή του και να μπορεί να τραγουδάει σωστά, με την κατάλληλη τεχνική,  σε όλα τα μουσικά είδη.

Το μάθημα πραγματοποιείται με τη συνοδεία πιάνου, ενώ πραγματοποιούνται πολλές συναυλίες, όπου έχουν την ευκαιρία οι μαθητευόμενοι τραγουδιστές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στο κοινό.

Πλήκτρα

Στο μοντέρνο τμήμα, οι μαθητές μαθαίνουν να παίζουν τα αγαπημένα τους κομμάτια, ενώ τους δίνεται το κίνητρο να παίζουν σε groups.

Αρχικά, «χτίζουν» την τεχνική τους, με ασκήσεις αλλά και με κλίμακες και στη συνέχεια παίζουν κομμάτια με την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Ακόμα, είναι σε θέση να μπορούν να συνοδεύουν μουσικά σχήματα μόνοι τους.
Η διοργάνωση πολλών συναυλιών και η συμμετοχή σε groups, είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν το κίνητρο στους μαθητές του ωδείου να εξελίσσονται συνεχώς.

Ηλεκτρική Κιθάρα

Την ηλεκτρική κιθάρα μπορούν να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να παίζουν σόλο ή να συνοδεύουν ένα μοντέρνο σχήμα. Πρέπει από την αρχή να δοθεί έμφαση στην τεχνική, την οποία πρέπει να κατακτήσει ο σπουδαστής ώστε να μην έχει μελλοντικά προβλήματα. Το ρεπερτόριο της ηλεκτρικής κιθάρας είναι  πλούσιο και συνέχεια αυξάνονται οι μαθητές που σπουδάζουν αυτό το όργανο.

Στο ωδείο μας θα βρείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να κάνετε τα πρώτα βήματα στην ηλεκτρική κιθάρα!

Ηλεκτρικό Μπάσο

Το ηλεκτρικό μπάσο είναι η βάση ενός μουσικού group. Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού και δεξιοτεχνικών περασμάτων στην jazzμουσική. Παίζεται κυρίως με τα δάχτυλα.

Οι σπουδαστές ηλεκτρικού μπάσου καθοδηγούνται με μια σωστή τεχνική και φτάνουν στο σημείο να μπορούν να παίζουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά έργα.

Ντραμς

Στο μοντέρνο τμήμα σημαντική θέση έχουν τα ντραμς, τα οποία είναι ένα σύνολο από τύμπανα. Οι μαθητές με το που μάθουν τη σωστή τεχνική ξεκινούν να παίζουν με μαθητές άλλων τμημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό για τους σπουδαστές των ντραμς να μπορούν να είναι μέλη groupαπό την αρχή της φοίτησής τους, ώστε να εκπαιδευτούν πολύ καλά, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σαν group.

Σαξόφωνο

Το σαξόφωνο είναι το όργανο που προσαρμόζεται σε πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερό του ηχόχρωμα.
Πρώτο μέλημα του διδάσκοντα είναι να μπουν γερά θεμέλια στην τεχνική, για να μπορέσει ο μαθητευόμενος σαξοφωνίστας να αποκτήσει σωστό και διαυγή ήχο και να υποστηρίξει τεχνικά και μουσικά το ρεπερτόριο.

Δηλώστε συμμετοχή


385