Η φοίτηση σε αυτό το τμήμα ορίζεται σε 5 επίπεδα σπουδών.

Μπουζούκι

Το μπουζούκι είναι ίσως το πιο διαδεδομένο όργανο στην Ελλάδα. Λόγω της αυθεντικής του και ιδιαίτερης χροιάς θεωρείται σολιστικό όργανο.

Μαθητές όλων των ηλικιών θέλουν να γνωρίσουν και να παίξουν με το μπουζούκι. Τους δίνεται η δυνατότητα να παίζουν και σε σύνολα, αλλά και σε συνδυασμό με μαθητές άλλων τμημάτων.

Κλαρίνο

Το παραδοσιακό κλαρίνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μουσικής.

Οι μαθητευόμενοι μουσικοί ξεκινούν με την τεχνική του κλαρίνου και σιγά- σιγά προχωρούν στα κομμάτια, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά και μουσικά στο ύφος της παραδοσιακής μας μουσικής.

Αρμόνιο

Το αρμόνιο είναι το όργανο που μπορεί να παίξει σε ένα σύνολο και να δώσει το ρυθμό, τη μελωδία και την αρμονία.

Στο Ωδείο, οι μαθητές διδάσκονται αρμόνιο με σύγχρονες μεθόδους και εξασκούνται σε πάρα πολλούς ελληνικούς ρυθμούς. Αποκτούν πλούσιο ρεπερτόριο, με ρεμπέτικη μουσική, λαϊκή και έντεχνη και παραδοσιακή από όλον τον κόσμο. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να παίζουν σε σύνολα στις συναυλίες του ωδείου και να έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Κρουστά

Οι σπουδαστές του ωδείου έχουν την τύχη να ανακαλύψουν μεγάλης γκάμας παραδοσιακά κρουστά. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διδάσκονται κρουστά όπως τουμπερλέκι και ντραμς και με τη σωστή διδασκαλία και την εξάσκηση, πετυχαίνει ο μαθητής να φτάσει σε σημείο να μπορεί να συνοδεύσει μουσικά σχήματα σε όλους τους παραδοσιακούς ρυθμούς.

Δηλώστε συμμετοχή


186