Γιατί να πάει το παιδί μου στο ωδείο?

Αναρωτιέστε ποιοί είναι οι λόγοι που οι φίλοι και συγγενείς σας “στέλνουν” τα παιδιά τους στο ωδείο
Μήπως πιστεύετε σε έναν από τους 4 Μύθους για την μουσική εκπαίδευση?

Μύθος #1: Ακολουθώντας σπουδές στο Ωδείο, το παιδί μου θα γίνει μουσικός!

Ξεκινώντας το παιδί σας μουσική, δεν σημαίνει ότι θα γίνει μουσικός!
Ξεκινώντας το παιδί σας μουσική, του ανοίγεται ένας νέος κόσμος, μαγικός και συναρπαστικός!

Με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, βοηθάτε το παιδί σας:
✔️να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να καλλιεργήσει νέες
✔️να έρθει σε επαφή με την κλασσική παιδεία και τον πολιτισμό
✔️να διεγείρει μέρη και κέντρα του εγκεφάλου του
✔️να λάβει ερεθίσματα που θα διαμορφώσουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα

 

Μύθος #2: Η εκμάθηση του μουσικού οργάνου είναι ακριβή

Η μουσική εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια. 
Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας για το σήμερα και για το αύριο τους ως ενήλικες. 
Η αγορά ενός οργάνου είναι -τις περισσότερες φορές- φθηνότερη ακόμα και από την αγορά αθλητικού εξοπλισμού, βιβλίων ή υλικών για τις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Στο Νέο Ωδείο Έδεσσας τα προγράμματα μας ξεκινούν από 15 ευρώ τον μήνα για τα τμήματα μουσικής προσχολικής εκπαίδευσης, και από 35 ευρώ τον μήνα για την εκμάθηση οργάνου.

 

Μύθος #3: Το παιδί μου είναι πολύ ζωηρό, θα του ταίριαζε ένα άθλημα για να εκτονώνεται

Συχνά πολλοί γονείς πιστευούν πως ο ζωηρός χαρακτήρας και το έντονοταπαραμέντο των παιδιών τους χρειάζεται ένα αντίστοιχο περιβάλλον και μια έντονη σωματική άθληση. Οι μεγαλύτεροι μουσικοί όμως είναι αυτοί με την περίσσια ενέργεια και την φλόγα να μάθουν και να παίξουν. Τοποθετώντας τα πιο ζωηρά παιδιά, σε έναν εναρμονισμένο χώρο εξωσχολικής δραστηριότητας, πετυχαίνουμε να ισορροπήσουμε τα πιο “‘αγρια ένστικτά” του με την αρμονία και την ηρεμία της μουσικής! Αποτέλεσμα? Να “ξεσπά” δημιουργικά στην μουσική ενώ ταυτόχρονα ανοίγει πτυχές του εγκεφάλου του σε νέες δεξιότητες που του προσφέρουν εκτόνωση και ισορροπία.

 

Μύθος #4: Είναι αυστηρά τα προγράμματα

Τα προγράμματα μας δεν είναι αυστήρα. Είναι δομημένα, οργανωμένα και πετυχημένα. Όπως ακριβώς θέλετε να είναι και ο χαρακτήρας των παιδιών σας. Ως ωδείο, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος, που χορηγεί πτυχία και διπλώματα που αναγνωρίζονται επίσημα, για να εξασκήσει κάποιος το επάγγελμα, ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας με αναλυτικό πρόγραμμα, συναυλίες και events στην πόλη μας αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής, πλαισιώνουν τα μαθήματα στο ωδείο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν απολαμβάνουμε την μουσική. Τραγουδάμε, παίζουμε, ταξιδεύουμε, κάνουμε φίλους, γνωρίζουμε τον εαυτό μας και διευρύνουμε τις γνώσεις και τα όρια μας, μέσα σε ένα χώρο που είναι διαμορφωμένος με αγάπη και σεβασμό.

 

Δώστε του την ευκαιρία να δοκιμάσει να παίξει πιάνο, κιθάρα και να τραγουδήσειΔώστε του την ευκαιρία να κερδίσει όλα τα οφέλη και χαρίστε του το καλύτερο εφόδιο.

Κάντε και εσείς το παιδί σας πιο δυνατό και χαρούμενο