Αυτό είναι ένα πολύ συχνό ερώτημα των γονέων, ακόμη κι όταν το παιδί τους είναι μόλις μηνών! Οπότε ποια είναι τελικά η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μουσική;

Οι θετικές επιδράσεις της Μουσικής.

Οι θετικές επιδράσεις της πρώιμης μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά δε χωρούν πλέον αμφισβήτηση. Η μουσική εξισορροπεί με «μαγικό» τρόπο τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου σε μικρούς και μεγάλους. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η μουσική εκπαίδευση βοηθάει τα παιδιά να γίνουν πιο έξυπνα, πιο ισορροπημένα και πιο κοινωνικά. Το παιδί σας δε χρειάζεται απαραίτητα να γίνει δεξιοτέχνης μουσικός για να δρέψει αυτά τα οφέλη! Και μόνο το να λαμβάνει μαθήματα μουσικής είναι αρκετό.

Οι κατάλληλες ηλικίες 

Στην ηλικία των 2 ετών μέχρι τα 4 μπορεί το νήπιο μαζί με τον γονιό του να ξεκινήσει το ταξίδι του στη μουσική στα τμήματα mother-toddler! Εδώ δίνεται το έναυσμα στο μωρό να αρχίσει να αντιλαμβάνεται το ρυθμό και τη μελωδία μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και να αρχίσει να μπορεί να χειρίζεται τη φωνή του και το σώμα του ως μουσικά όργανα. Γονείς και μωρά στη φάση αυτή, γίνονται συμμαθητές και να δημιουργήσουν ένα τμήμα γεμάτο μουσική, χορό, δημιουργία.

 Στην ηλικία 4-7 χρονών η μουσική προπαιδεία  είναι αυτή που δίνει στα παιδιά το κίνητρο και τις σωστές βάσεις για τη μετέπειτα μουσική τους εξέλιξη. Ξεκινούν να μαθαίνουν τις βασικές μουσικές παραμέτρους και μέσω ευφάνταστων και ξεχωριστών τρόπων διδασκαλίας καταλήγουν να είναι έτοιμοι για τα πρώτα τους βήματα στη μουσική θεωρία. Στην προσχολική ηλικία, η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς. Το τραγούδι και η μουσική δημιουργία αποτελεί τη βασική ενασχόληση των νηπίων!

 Από την ηλικία των 7 το παιδί είναι στην κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει με την εκμάθηση του οργάνου που επιθυμεί,  καθώς σε αυτή την ηλικία υπάρχει μεγαλύτερη μουσική δεκτικότητα ώστε να αναπτύξει μουσικές δεξιότητες. Άλλωστε, στην ηλικία αυτή έχει ήδη μπει το παιδί σε ένα πρόγραμμα διαβάσματος στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μπορεί ευκολότερα να συνδυάσει μαθήματα μουσικής και μελέτη.

Το καλύτερο εφόδιο!

Χαρίστε και εσείς στο παιδί σας το καλύτερο εφόδιο!!

Κλείστε θέση για να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει το παιδί σας μουσική και να μπορεί να απολαύσει τη χαρά της δημιουργίας!