Το πρώτο μου μάθημα μουσικής έφτασε!!!

Μια νέα μουσική χρονιά ξεκίνησε, το πρώτο μάθημα είναι γεγονός και σιγά σιγά μπαίνουμε στην όμορφη καθημερινότητα του ωδείου!!

Πώς διαβάζουμε για το κάθε όργανο και πόση εξάσκηση χρειάζεται;

Δείτε εδώ τις συμβουλές μας για γονείς και μαθητές για τα πρώτα μαθήματα μουσικής:

  1. Ενθαρρύνετε το παιδί σας από την αρχή να παίζει μουσική! Πολλά παιδιά απογοητεύονται, ενώ προσπαθούν να βγάλουν έναν όμορφο ήχο. Ωστόσο, στην αρχή πρέπει να πειραματιστεί και στην πορεία θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην φάση του πειραματισμού, το παιδί ανακαλύπτει τον ήχο του οργάνου, την δύναμη που πρέπει να ασκεί, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσει την τεχνική του.
  2. Μην πιέζετε τα παιδιά να διαβάζουν. Το πιθανότερο είναι όλη αυτή η πίεση να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και το παιδί να κουραστεί και να μην θέλει να διαβάσει ή να ακούσει μουσική.
  3. Δημιουργήστε μαζί ένα πρόγραμμα μελέτης. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι γονείς μπορείτε να κατευθύνετε το παιδί να έχει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μέσα την μουσική εξάσκηση.
  4. Παιδιά, μην αγχώνεστε για τα μαθήματα και τις συναυλίες, λίγο τρακ και αγωνία πάντα υπάρχει, αλλά θυμηθείτε ότι παίζετε για να χαρείτε εσείς και ο κόσμος.
  5. Σταδιακά ανεβάζετε την ώρα της μελέτης σας, όμως σταματάτε οπωσδήποτε όταν κουραστείτε.
  6. Φροντίστε να έχετε πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό μαζί σας, βιβλία, πεντάγραμμα, μολύβια, διαπασών!

 

Τα πρώτα μαθήματα μουσικής ξεκινάνε και όλοι είμαστε πολύ περήφανοι!

 

Προβλέπεται μια χαρούμενη και μουσική χρονιά γεμάτη εκπλήξεις και δημιουργίες!!! Μείνετε συντονισμένοι!