Γνωρίζατε ότι η ενασχόληση του παιδιού σας με τη μουσική ενισχύει τις ικανότητες που θα του χρειαστούν και αργότερα στην πορεία της εκπαίδευσής του, αλλά και ολόκληρης της ζωής του;
Έχει, άλλωστε, αποδειχθεί μέσα από πολλές έρευνες, ότι η ενασχόληση με την μουσική έχει μόνο θετικά οφέλη για την υγεία των παιδιών.

Αν λοιπόν το παιδί σας δείχνει μια αγάπη προς τη μουσική ή κάποιο μουσικό όργανο  σκεφτείτε μήπως εντάξετε κάποια σχετική ασχολία στο πρόγραμμά του!

Η μουσική δίνει φτερά! 

Η ενασχόληση με τη μουσική βελτιώνει τις ακαδημαϊκές του δεξιότητες.
Τα μαθηματικά και η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το παιδί μαθαίνοντας να πατά σε νότες και παρτιτούρες, αντιλαμβάνεται πώς πρέπει να χωρίζει τα πράγματα, να δημιουργεί κλάσματα και να κινείται μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια.
Επίσης αναπτύσσει τις φυσικές του δεξιότητες.
Ορισμένα όργανα, όπως τα κρουστά, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν πολλές κινητικές δεξιότητες, όπως ο συντονισμός χεριών και ποδιών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πώς καλλιεργεί και τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Η…καθυστερημένη ικανοποίηση! 

Τα ομαδικά μαθήματα απαιτούν αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων.Τα παιδιά πρέπει να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα crescendo ή ένα accelerando. Στα μαθήματα μουσικής τα παιδιά έχουν έναν κοινό στόχο, για τον οποίο προσπαθούν και παλεύουν μαζί!
Βελτιστοποιεί την πειθαρχία και την υπομονή.
Έχετε ακούσει για την καθυστερημένη ικανοποίηση; Πρόκειται για την ικανότητα των ανθρώπων να κατευνάζουν τις επιθυμίες τους και να μην χειραγωγούνται από αυτές. Η εκμάθηση μουσικών οργάνων διδάσκει στα παιδιά αυτήν ακριβώς την ικανότητα. Το βιολί, για παράδειγμα, δεν πηγαίνει κατευθείαν στο αποτέλεσμα, έχει μία ανάποδη καμπύλη μάθησης. Πριν μπορέσει το παιδί να μάθει να παίζει έναν ενιαίο ήχο, πρέπει πρώτα να μάθει πώς να κρατάει το βιολί, το τόξο και πώς να το τοποθετεί σωστά στο σώμα του.
Και το πιο σημαντικό; Ενισχύει την αυτοπεποίθηση!

Το μάθημα της επικοδομητικής κριτικής!

Τα μαθήματα μουσικής προσφέρουν ένα έδαφος στο οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν να δέχονται και να δίνουν εποικοδομητική κριτική.

Μη χάνετε χρόνο!Μη στερείτε τα παιδιά σας από τον μαγικό κόσμο της μουσικής!